Recrutarea de noi angajați poate fi un proces costisitor și consumator de timp pentru organizații; unul care folosește resurse semnificative, dar rareori oferă garanții. Pe o piață a muncii extrem de competitivă, orientată către candidați, este destul de dificilă găsirea și angajarea candidatului ideal. Acesta este motivul pentru care multe companii apelează la agențiile de recrutare.

Firmele de recrutare caută persoanele potrivite pentru funcțiile vacante ale companiilor cu care lucrează. Pe baza unei descrieri a postului, aceștia caută candidații ideali prin intermediul website-urilor lor, a târgurilor de locuri de muncă, a website-urilor de locuri de muncă și prin social media. Când un recrutor a găsit un potențial candidat, acesta va examina CV-ul, scrisoarea de intenție și alte informații relevante despre acesta. Dacă există o potrivire între profilul candidatului și fișa postului, recrutorul va planifica un interviu pentru a discuta despre abilitățile și nevoile candidatului. Dacă acest interviu are succes, candidatul poate fi invitat la un interviu cu clientul.
Folosirea unei agenții de recrutare pentru identificarea și atragerea personalului calificat are numeroase beneficii practice. Iată câteva dintre acestea:

1. Scurtează procesul de recrutare
Se știe că în afaceri, timpul înseamnă bani. Procesul de recrutare poate fi descurajant și de lungă durată, dar o agenție de recrutare se ocupă de toți pașii inițiali ai acestuia și îi prezintă clientului doar pe acei candidați care se potrivesc cu cerințelor postului vacant. Astfel, se reduc timpul și resursele interne necesare recrutării de personal și se obține o creștere a eficienței organizației.

2. Identifică și selectează doar candidații calificați
Folosirea unei firme de recrutare va îmbunătăți calitatea candidaților din procesul de recrutare. Agențiile de recrutare au acces la o vastă rețea de canditați și sunt experte în selectarea acestora. Acestea știu cine își caută un loc de muncă, cât de capabili sunt și ce așteptări salariale au. Oricine își poate „înflori” CV-ul pentru a părea atrăgător pentru un angajator, dar recrutorii agenției sunt instruiți profesional pentru evaluarea și examinarea aplicanților, identificarea persoanelor nepotrivite și îi pot pune la dispoziția clientului doar pe acei indivizi ale căror calificări corespund cerințelor companiei.

3. Cunoaște foarte bine piața forței de muncă
Cei mai buni recrutori sunt la curent cu tot ce se întâmplă pe piața forței de muncă și pot oferi clientului informații de specialitate pe care recrutorii interni le pot accesa mai greu sau deloc. Aceștia cunosc candidații disponibili, unde se află și cum să îi contacteze, nivelul salarial, așteptările de carieră, seturile de competențe disponibile, complexitățile actuale ale procesului de angajare precum și legislația relevantă aplicabilă în domeniul muncii. Consultanții în recrutare înțeleg nevoile angajatorilor, așteptările candidaților și impactul cererii și ofertei pe piața locurilor de muncă în ansamblu. Cele mai bune agenții de recrutare vor acționa ca parteneri și colaboratori ai clienților lor și îi vor ajuta pe aceștia să ia decizii informate, care au un impact pozitiv asupra companiei.

4. Oferă personal pentru muncă termporară
Folosirea unei agenții de recrutare oferă companiilor avantajul de a crește sau de a reduce numărul angajaților, după cum este necesar. Acestea pot identifica profesioniști pentru roluri permanente, cu normă întreagă, dar și persoane adecvate pentru locuri de muncă temporare. Aceste roluri temporare sunt ideale în perioadele în care compania se confruntă cu o creștere a volumului de muncă sau cu absența sau plecarea unor angajați din diferite motive. Totodată, pozițiile temporare sunt excelente pentru candidați, deoarece le permit să câștige experiență și îi pot ajuta să dezvolte noi abilități necesare pentru obținerea unui loc de muncă permanent.